Известие

Collapse
No announcement yet.

как да си вържите DVD към ICS-a

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• как да си вържите DVD към ICS-a

Смятаме тези дни да го правим с алфата на колегата. Но за който има желание да се занимава ето малко предварителна информация.
    гр.Варна 156 2,4jtd

ето
    гр.Варна 156 2,4jtd

Comment

ако стане моля пуснете резултати с клип или снимков матерял,че съм силно заинтересован.
      а къде ще монтирате самото двд?под голямата жапка или върху малката ?
      АЛФА РОМЕО 166 2.0 TS газифицирана

Comment

Идеята е да се ползва ДВД с ЮСБ в техномаркет ги има по 50 лв. на НЕО. Механиката ще се изхвърли ще се ползва само електрониката с ЮСБ-то и дистанционното. През него може да се пускат филми , мп3.... и вси4ко което се гледа с едно ДВД.По този начин се решава проблема с музиката в колата .Когато сме готови ще пусна подробно с снимки.
        гр.Варна 156 2,4jtd

Comment

Успех колега, аз също се каня да го правя този номер, имам същите схеми от S@gittarius, но още не ми е останало време да го реализирам.

Това двд от техномаркет на 12 волта ли е или ще ползвате инвертор за 220 и имали скарт букса?
          FIAT Punto 1,9 JTD
          EX Alfa 166 2.0TS 155hp with 18'' RIM
          sigpic

Comment

ako tova stane 6te e super. Na men mi iskaha 1800 lv. Za tv tuner,anteni i dvd. Uspeh.
            Alfa Romeo 166 2.4 JTD /99/

Comment

това което ще правите силно ме заинтригува... имаше една подобна тема и там трябваше да се премине от функциите на колата в двд режим. тоест ако слушаш музика/гледаш филм нямаш достъп до клима/аудио/трип и звука е моно... така ли ще е и във вашия случай?
              Alfa Romeo 166 2.4jtd 136hp 2000г. - ex
              Opel Signum 1.9 CDTI 150hp 2006г.

Comment

Значи най лесно става ако звука е моно.Но ние ние ще го направим стерео.Когато включиш в ДВД режим ще визуализира менюто на двд-то но ще ползва аудиото на касетката,така че ако решиш да ползваш друго да не спира звука.Просто ще се добави още едно копче за включване на менюто.А относно резултати при първа възможност в момента не остава време.
                гр.Варна 156 2,4jtd

Comment

Браво колеги това е много хубаво !
                  Alfa Romeo is a wonderful way of life!

Comment

Колеги разполагам с това устроиство на снимката... дали има възможност да се използва вместо двд? А възможно лие само звукът да се прекара през касетката и лесно ли е това? А как ще сменя между радио и касета? Пак ли ще се натиска копчето СС за да се включи аудиото пре касетката?

EDIT: Не можах да прикача снимка но ето линк

http://regmedia.co.uk/2005/01/12/pmc_120.jpg

Това е IRIVER 20GB HDD TV Out
                    Alfa Romeo 166 2.4jtd 136hp 2000г. - ex
                    Opel Signum 1.9 CDTI 150hp 2006г.

Comment

колега става само ако имаш RGB tv out .иначе ако искаш да го ползваш него като дисплей и само звука през касетата става .
                      гр.Варна 156 2,4jtd

Comment

Днес реших най-накрая да го направя това двд. Оказа се, че на буксите (зелената и черната) ги няма кабелите които трябват, което наложи разглобяването на ICS и запояване на нови кабели на платката. Всичко вървеше доста добре но при тестовото пускане изкара само звук.

Колега "triada" имаш ли представа дали RGB sync от черната букса трябва да е към composite video out на скарт буксата, защото си мисля, че там има някаква грешка

Моя проект е замразен до изясняване на проблема
                        FIAT Punto 1,9 JTD
                        EX Alfa 166 2.0TS 155hp with 18'' RIM
                        sigpic

Comment

http://www.loudlink.eu/
                          "Свини! Вечно ли искате да живеете?!" Фридрих Велики — 1757 г.
                          sigpic

Comment

http://www.loudlink.eu/
                            "Свини! Вечно ли искате да живеете?!" Фридрих Велики — 1757 г.
                            sigpic

Comment

колега "kartell" изчакай ако можеш за сега не мога да отделя време за да го вържа и аз. Освен това имам в подкрепа човек спец в електрониката , при мен е само хоби. невиждам при4ина да не стане,схемите са истински от хората които са си ги изпълнили вече.Когата изпълним проекта 6те пусна снимки подробно.Ще направим и малко модификация пускането на ДВД-то да става от СС, да не се налага да се монтира допълнително копче ( но касетофона няма да фонкционира повече, но пък за какво е като си имаш вече мп3 и двд). Между другото монтира ли контакта с които да активираш режима на ДВД-то?
                              гр.Варна 156 2,4jtd

Comment

Working...
                              X